LÉZERVÁGÁS

A lézervágási technológia remek vágási felületet eredményez, gyorsan, költséghatékonyan, kiváló anyagkihasználás mellett.

A szabad szem számára láthatatlan lézersugár egy fél milliméternél kisebb pontba fókuszálódik, ahol elkezdi megolvasztani a fém munkadarab anyagát, majd áthatol rajta. A fémolvadék és a salakanyag egy szűk; a fókuszált sugár méreténél alig nagyobb vágási résen keresztül kifúvásra kerül.

A lézervágás a legtöbb hagyományos vágási módot képes kiváltani, amellyel idő és költség takarítható meg, tökéletes, konzisztens eredmény mellett.

Budapest mellett, Szentendrén sík lemezek lézervágásával foglalkozunk. Sok éves tapasztalatunk garantálja a pontosságot, precizitást és a határidők tiszteletben tartását. 

A lézervágás technológiáját a kiemelkedő pontosság, jó minőségű vágási felület és nagyfokú tervezési szabadság jellemzi.  A kivágandó alkatrészek egy csoportba rendezhetőek az optimális anyagfelhasználás érdekében és mivel nincs szükség külön szerszámra minden munkadarabhoz ezért költséghatékonyan lehet többféle terméket vágni síklemezből. 

 

LÉZERES MEGMUNKÁLÁS

Anyagtípusok és vastagságok

Szénacél, hidegen, melegen hengerelt lemez: 20 mm-ig 

Korrózióálló acélok és saválló acélok: 15 mm-ig

Tűzihorganyzott lemez: 4 mm-ig

Ötvözött alumínium (AlMg3): 10 mm-ig

 

 

LÉZERVÁGÁS BÉRMUNKA

Modern Szentendrei csarnokunkban vezető márkák termékeinek lézervágását, felületkezelését és élhajlítását végezzük bérmunkában. Az ipari lézervágás szakértőiként biztosak vagyunk abban, hogy az Ön vállalkozásának is segítségére lehetünk vágási igényinek kiszolgálásában.

LÉZERES CÉLGÉP TERVEZÉS ÉS GYÁRTÁS

Egyedi igények kiszolgálására anya cégünk lézeres célgép tervezéssel és gyártással is foglalkozik, aminek hála egy teljesen a megrendelői igényekre szabott géppel bővítheti gyártási folyamatait.

Egyéb megmunkálási adatok

Munkatartományok: 1500 mm x 3000 mm
Lézerteljesítmény:  4,4 kW
Ismétlési pontosság: +/ – 0,05 mm
Pozicionálási pontosság: +/ – 0,1 mm

Tervezési szolgáltatás

Cégünknek több, mint 10 éves tapasztalata van a lézeres megmunkálás területén. Megrendelőinknek szívesen segítünk tervezési és vágási feladataikban egyaránt. Amennyiben mégis kész tervvel keresne meg minket, a következőkre lesz szükségünk: 

• Mérethelyes rajz .pdf .dxf .dwg formátumba.

• Anyagvastagság, anyagminőség és egyéb méretek 

• Alkatrész neve

• Éves rendelési igény

• Szükséges-e szállítás?

 

Szolgáltatásaink felkeltették érdeklődését?

Kiegészítő szolgáltatásaink

FELÜLETKEZELÉS

Bár a lézervágás nagyon pontos vágási kontúrokat eredményez, de néha szükséges lehet az elkészült darabok sorjázására, illetve felületkezelésére. Modern csiszolóautomatánkkal ezek a feladatok egyszerűen és gyorsan kivitelezhetőek. A megrendelő igényei szerint lehetőség van éllekerekítéstől kezdve, sorjázáson át, a bonyolultabb, szálcsiszolt, vagy akár polírozott felület elérésére is.

ÉLHAJLÍTÁS

A lézervágással kéz a kézben jár a kivágott lemezalkatrész formára hajlítása is. Az élhajlítás során a kivágott darabot előre meghatározott szögben meghajlítjuk a megrendelő igényei szerint.